Een hotel in Parijs? Door de bomen het bos niet meer .....


parijsmijnstad - slapen in ParijsEen vaak gestelde vraag, misschien wel de meest gestelde, is of ik nog een leuk betaalbaar goedkoop hotel weet voor een overnachting in Parijs. Graag met een mooie locatie, makkelijk bereikbaar met de auto, een ‘normale’ parkeergarage, goed ontbijt, dichtbij de metro en zeer belangrijk ‘wat kost het’. Een moeilijke en lastige vraag, omdat ieder zijn eigen eisen stelt aan een hotel. Er zijn zo ongeveer 1500 hotels met een capaciteit van ruim 75.000 bedden, zoals gezegd je ziet door de bomen het bos niet meer.

Bedenk dat hotels in Parijs over het algemeen duur zijn, soms heel duur en daarbij bieden ze niet altijd wat je ervan verwacht. Hoe dichter bij het centrum hoe duurder de hotels, om maar te zwijgen over de parkeerkosten van je auto. Voor mij is het belangrijk dat een hotel een goed bed heeft, lekker dicht bij een metrostation ligt en het je een ‘veilig’ gevoel geeft. Ik zal zelf bijvoorbeeld niet kilometers buiten de Périphérique een hotel boeken, maar blijf het liefst binnen de ringweg van Parijs.

2 fijne hotels in Parijs

Hieronder twee hotels waar ik persoonlijk goede ervaringen mee heb. Let wel, het is natuurlijk geen garantie, want nogmaals een ieder stelt zijn eigen eisen en wat de één leuk, belangrijk en goed vindt, vindt een ander misschien wel totaal onbelangrijk.
Maar goed, mijn twee favoriete hotels in Parijs waar ik al vele jaren met regelmaat logeer tijdens mijn verblijf, met een opsomming van de voor- en nadelen.

Campanile Paris 19 – La Villette ***

parijsmijnstad - hotel in ParijsHotel Campanile Paris 19 - La Villette ligt op 10 minuten lopen van het beurscentrum La Villette en de Cité des Sciences et de l'Industrie. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd met veel dagverse producten. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het Canal de l'Ourcq en op 300 meter van metrostation Crimée, met een rechtstreekse verbinding naar o.a het Louvre Museum, de Opéra, Palais Royal of de grote warenhuizen aan de Boulevard Haussmann.

Campanile Paris 19 – La Villette Parijs
parijsmijnstad - pluspuntenPLUSPUNTEN:
• voor Parijse begrippen aantrekkelijke prijzen • met de auto gemakkelijk bereikbaar • eigen parkeergarage met ‘normale’ plekken • airconditioning en gratis WiFi op kamer • koffie- en theefaciliteiten op kamer • goed ontbijtbuffet • goed restaurant • zeer vriendelijk personeel • metro (lijn 7) op 250 meter • ca. 11 minuten met de metro vanaf treinstation Gare du Nord
parijsmijnstad - minpuntenMINPUNTEN:
  kamer is niet te groot, maar voldoende en netjes   parkeergarage kun je niet vooraf reserveren   niet veel uitgaansmogelijkheden in de buurt   groot hotel met meer dan 200 kamers   ondanks de vele kamers snel volgeboekt

parijsmijnstad - adresgegevensAdresgegevens

151 Avenue de Flandre 19e arrondissement metro op 250 meter: Crimée - lijn 7

parijsmijnstad - slapen in ParijsVoor uitgebreide info:

Voor meer informatie, prijzen en reserveringen klik hier

Motel One Paris-Porte Dorée ***

parijsmijnstad - hotel in ParijsMotel One Paris-Porte Dorée ligt in het 12e arrondissement van Parijs en biedt een tuin en een eigen bar. Het is met de auto zeer gemakkelijk te bereiken. De kamers met airconditioning zijn voorzien van een eigen douche en toilet, een flatscreen-tv en Wi-Fi. Heeft eigen parkeergelegenheid. Metrostation Porte Dorée ligt op ongeveer 300 meter en brengt je in ca. 20 minuten naar de Opéra of de grote warenhuizen Lafayette en Printemps. Een aanrader met zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

parijsmijnstad - pluspuntenPLUSPUNTEN:
  met de auto gemakkelijk bereikbaar  eigen parkeergarage met normale plekken   goede matrassen, airco en gratis WiFi op kamer   goed ontbijtbuffet   zeer vriendelijk personeel   vlakbij Porte Dorée, met uitgaansmogelijkheden   metro (lijn 8) op ca. 200 meter   ca. 30 minuten met de metro naar Opéra Garnier en grote warenhuizen

parijsmijnstad - minpuntenMINPUNTEN:

  kamer is niet te groot, maar voldoende en netjes

parijsmijnstad - adresgegevensAdresgegevens

295 Av. Daumesnil 12e arrondissement metro op 300 meter: Porte Dorée - lijn 8

parijsmijnstad - slapen in ParijsVoor uitgebreide info:

Voor meer informatie, prijzen en reserveringen klik hier

Zoals gezegd zijn er heel veel hotels in Parijs, zoek je iets anders dan de 2 bovenstaande hotels?
Meer informatie over de ca. 1500 andere hotels in Parijs, klik hier