Met kinderen in Parijs?......geen probleem!


parijsmijnstad - kinderen in Parijshoe kan ik ze vermaken, is er wel iets te beleven voor de kinderen in Parijs? Een veelgestelde vraag die ouders stellen wanneer ze de kinderen mee willen nemen naar Parijs. Hieronder een groot aantal leuke dingen, waar de kinderen zich echt geen moment hoeven te vervelen. Genoeg te doen in de stad zelf en/of op korte afstand.

Bij de hieronder beschreven attracties staat op welke manier deze het gemakkelijkst is te bereiken. Voor de meest actuele prijzen, openingstijden en uitgebreide informatie even op de link van hun eigen website klikken en je wordt doorgestuurd naar de betreffende attractie.
Ook een aantal leuke dingen (net) buiten de stad, zoals bijvoorbeeld Disneyland Paris, Parc Astérix en Kasteel Versailles. Voor deze locaties buiten de stad staat het type vervoer en het aantal kilometers vermeld.

Met kinderen naar Parijs?........Vet gaaf!


Parc Zoologique de Paris

Adres: 53, avenue de Saint-Maurice
Metro: Port Dorée, lijn 8
Meer info: website


icono-mapa-65

tiqets parijs

Parc Zoologique Parijs

Begin jaren dertig van de vorige eeuw werd een provisorische dierentuin aangelegd in het Bois de Vincennes. Begin 2014 is het na een grondige renovatie van maar liefst 6 jaar weer helemaal up-to-date en van deze tijd. Ooit begonnen met de bedoeling was om hier bedreigde diersoorten te fokken, zijn hier nu 1200 dieren, bestaande uit 85 verschillende soorten zoogdieren en 82 vogelsoorten, te bewonderen. Ook leuk voor kinderen is het miniatuurtreintje die door het 15 ha. grote park rijdt. Vanaf een 65 meter hoge rots (te bereiken met een lift) heb je een mooi uitzicht over de stad.

parijsmijnstad - Jardin du Luxembourg


Jardin du Luxembourg

Adres: Rue de Vaugirard
Metro: Odéon, lijn 4 en 10
Meer info: website
icono-mapa-65

Parc Luxembourg

Halverwege de Boulevard St-Michel liggen de uitgestrekte tuinen van het Palais du Luxembourg.
Een speeltuin, een marionettentheater, tennisbanen en zelfs een imkerschool, dus genoeg te doen. Maar voor de kinderen is de vijver de hoofdattractie. In de zomer, en dan vooral in het weekend, zie je hier veel kinderen spelen met gehuurde op afstand bestuurbare miniatuurbootjes.

parijsmijnstad - Musée de la Curiosité et de la Magie


Musée de la Curiosité et de la Magie

Adres: 11, rue Saint-Paul
Metro: Saint-Paul, lijn 1
Meer info: website
icono-mapa-65

Parijs Musée de Magie

Museum over goochelkunst en tovenarij, geopend in 1969. Er zijn goochelvoorstellingen en een verzameling goochel- en toverattributen, waaronder de kist van het doorgezaagde meisje. De trucs gaan helemaal terug tot in de tijd van de Egyptenaren.

parijsmijnstad - Aquarium Paris


Aquarium Paris

Adres: 5, Avenue Albert du Mun
Metro: Trocadéro, lijn 9 en 6 of Léna, lijn 9
Meer info: website


icono-mapa-65tiqets parijs

Aquarium de Paris

Ook bij regen of slecht weer hoef je je niet te vervevelen met kinderen. Meer dan 40 bassins met 500 verschillende soorten vissen uit gebieden van over de hele wereld. Er zijn gigantische beeldschermen, een theaterzaal en 3 bioscoopzalen en activiteiten voor kinderen. Het Aquarium Paris is in het weekend behoorlijk druk, maar op doordeweekse dagen heb je het aquarium bijna helemaal voor jezelf.

parijsmijnstad - Jardin des Plantes


Jardin des Plantes

Adres: 36, rue Geoffroy Saint-Hilaire
Metro: Jussieu, lijn 7 en 10
Park: gratis
Dierentuin: entreegeld


icono-mapa-65tiqets parijs

Jardin de Plants Parijs

Hier liggen de botanische tuinen van Parijs met meer dan 10.000 verschillende plantensoorten. In het park is ook een dierentuin. Bezienswaardig voor kinderen is de Grande Galerie de L’Evolution in het Musée National d’Histoire Naturelle. Een expositie over natuurlijke geschiedenis en evolutie met levensgrote opgezette dieren, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns en apen. Maar ook levende dieren als reptielen, vogels, insecten, wilde katten en beren, zijn volop aanwezig.

parijsmijnstad - Ballon air de Paris


Ballon air de Paris

Adres: Parc André Citroën, 2, rue Cauchy
Metro: Javel-André-Citroën, lijn 10
Meer info: website
icono-mapa-65

Ballon Air Parijs

Een heuse luchtballon, die met maximaal 30 passagiers de lucht ingaat boven het Parc André Citroën. Het is niet helemaal echt ballonvaren. Een lange kabel zorgt ervoor dat je niet hoger komt dan de 150 meter. Dat je hieruit een prachtig uitzicht hebt over Parijs is een overbodige opmerking.


Paris Hop-on Hop-off TOOTBus

Hop-on Hop-off Tootbustour Parijs
Verken Parijs in je eigen tempo 


Adres: Diverse locaties in de stadtiqets parijs

Bekijk Parijs vanaf het open platform van de Paris Hop on Hop off Bus. De Hop on Hop off Bus neemt u mee langs alle hoogtepunten in Parijs. Geen zere voeten meer van het wandelen, bekijk alle hoogtepunten zittend op het bovendek van de Hop on Hop off bus.

Met uw Hop on Hop off Bus tickets kunt u opstappen op elke willekeurige locatie. Stap vervolgens uit bij de halte die u graag wilt verkennen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de gehele tour aan boord te blijven. Van een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren tot een snap-shot van het Louvre Museum, in een korte tijd kunt u de stad leren kennen en krijgt u een goede indruk van alles wat Parijs u te bieden heeft! U doet er de kinderen een plezier mee.

parijsmijnstad - Musée Grévin


Musée Grévin

Adres: 10, boulevard Montmartre
Metro: Richelieu-Drouot, lijn 8 en 9
Meer info: website


icono-mapa-65tiqets parijs

Musée Grevin Parijs

Al vanaf het eind van de 19e eeuw bestaat het wassenbeeldenmuseum dat werkt met thema’s. De ongeveer 150 beelden bestaan uit bekende filmsterren, maar ook veel Franse politieke figuren die een beeld vormen van de Franse geschiedenis. Ook is er een licht- en geluidsshow met materiaal dat gemaakt is voor de Wereld Tentoonstelling van 1900.

parijsmijnstad - Parc de la Villette - La Cité des Sciences


Parc de la Villette - La Cité des Sciences

Adres: 30, avenue Corentin-Cariou
Metro: Port de la Vilette, lijn 7
Meer info: website
icono-mapa-65

Villette Geode Parijs

Op de plek van de oude slachthuizen ligt het grootste park van Parijs, Parc de la Villette. Niet alleen een groen park, maar ook een mediapark met een concertzaal, het muziekmuseum Cité de la Musique, wetenschapsmuseum Cité des Sciences et de l’Industrie en een kindermuseum Cité des Enfants. Naast het museum ligt een gigantische schitterende bol, met daarin het panoramische filmtheater La Géode. De Omnimax films die hier worden vertoond zijn 9 keer de standaard 35 milimeter, wat resulteert in een beeld dat het menselijk oog te boven gaat. Een zeer bijzondere ervaring.

Er zijn 10 verschillende parken, maar het Jardin du Dragon (met glijbaan in de vorm van een draak), Jardin des Brouillards (met fonteinen en watergordijnen) en de Jardin des Dunes (met een windmolen die je zelf kunt bedienen) zijn erg leuk voor kinderen.

parijsmijnstad - Jardin d’Acclimatation


Jardin d’Acclimatation

Adres: Bois de Boulogne
Metro: Porte Maillot, lijn 1
Meer info: website


icono-mapa-65tiqets parijs

Parc Acclimatation Parijs

Vanaf Porte de Maillot rijdt een ouderwets treintje naar de ingang van de Jardin d’Acclimatation. In het 150 jaar oude park zijn lachspiegels, draaimolens en botsautootjes. Ook is een kinderboerderij, een openlucht circus en er zijn bowlingbanen. Kleintjes onder vier jaar kunnen zich vermaken in ontdekkingshuis Maison Enchantée en in de schoolvakanties is er op woensdag, zaterdag en zondag poppenkast. Je kunt er fietsen huren of zelfs een roeiboot. Een echte aanrader voor de kleintjes.

parijsmijnstad - BajaBikes fietsen in Parijs


Fietsen met de kinderen én gids

Volledig verzorgd met Nederlandstalige gids door Parijs

Een vertrouwd adres met verschillende fietsroutes, ook leuk om met kinderen te doen

Eigenlijk een ‘verzorgde’ fietstocht met een gids. Alles wordt voor je geregeld, de fiets, de route, een Nederlandstalige gids, het enige wat je nog zelf hoeft te doen is trappen.
De lijst met aanbieders is te groot om op te noemen. Waren het er enkele jaren geleden nog enkelen, tegenwoordig is het aanbod groot. Je fietst met een groep langs de bekende monumenten en de gids geeft hierover een uitleg. Meestal zijn er een aantal verschillende routes waaruit je kunt kiezen.
Zelf heb ik een behoorlijk aantal fietstochten met gids gemaakt met verschillende aanbieders. Onderling is er toch nog wel wat verschil. Eén van de grootste en betere organisaties is Baja Bikes. Deze organisatie verzorgt in tal van wereldsteden verzorgde fietstochten met gids. Zo ook natuurlijk in Parijs en met een Nederlandstalige gids. Ontdek in een paar uur meer dan normaal in een paar dagen en uiteraard wordt er onderweg voldoende gestopt voor het nemen van foto's.

Fietsen met de kids in Parijs


Ontdek Parijs samen met de kids, maar dan op de fiets!

 • fietstour van 3 uur
 • met een Nederlandstalige gids
 • inclusief fietshuur

Bezoek je binnenkort Parijs met kinderen? Overweeg een fietstour met Nederlandse gids! Tijdens een stedentrip wil elk gezin vaak veel zien in korte tijd. Dat is geen probleem tijdens deze speciale fietstocht door Parijs waar de kinderen ook plezier aan beleven.

Volgens diverse media is dit echt een uitkomst voor gezinnen die naar Parijs gaan met de kinderen: rustig en veilig fietsen door de Stad van de Liefde terwijl de Nederlandse gids je alles vertelt. Met wat ´insider tips´ van de lokale Nederlandse gids kun je na deze excursie Parijs zelf gaan ontdekken.


Fiets o.a. langs de volgende highlights;

 • De Eiffeltoren
 • De Notre Dame
 • Les Invalides
 • Pont Neuf
 • Trocadéro
 • Het Louvre
 • De Seine
 • Ile de la Cité
 • Champs Elysees
 • Arc de Triomphe
 • Ecole Militaire
 • Hotel de Ville

Highlights Parijs


De no.1 Parijs Fietstour met Nederlandse gids

 • fietstour van 3 uur
 • met een Nederlandstalige gids
 • inclusief fietshuur

Fiets langs bekende monumenten zoals de Notre Dame, de Eiffeltoren en het Louvre in Parijs. Rustig en veilig fietsen door de stad, terwijl de Nederlandse gids je alles vertelt. Met wat ´insider tips´ van de gids kun je na deze fietsexcursie Parijs zelf gaan ontdekken.

In een groep van maximaal 15 personen per gids (bij grotere groepen zijn er meerdere gidsen aanwezig) fiets je door historische wijken en langs de beroemdste monumenten. Halverwege is er ruimte voor een koffiestop. Met de highlights fietstour krijg je een goed beeld van Parijs.


Fiets o.a. langs de volgende highlights;

 • De Notre Dame
 • De Eiffeltoren
 • Les Invalides
 • Pont Neuf
 • Trocadéro
 • Het Louvre
 • De Seine
 • Ile de la Cité
 • Champs Elysees
 • Arc de Triomphe
 • Ecole Militaire
 • Chatelet
 • Hotel de Ville

Geheimen van Parijs


Ontdek de mooiste bezienswaardigheden

 • fietstour van 3 uur
 • met een Nederlandstalige gids
 • inclusief fietshuur

In een groep van circa 8-10 personen per gids fiets je door de historische districten van Parijs. Halverweg is er ruimte voor een koffiestop.

Met de Geheimen van Parijs-fietstocht krijg je een goed beeld van de Franse hoofdstad, zoals de Parijzenaren zelf hun stad beleven. Een interessante, veilige fietsroute door het niet-toeristische Parijs volop bezienswaardigheden die onderbelicht blijven in de standaard reisgidsen.
Met wat ´insider tips´ van de lokale Nederlandse gids kun je na deze excursie Parijs zelf gaan ontdekken.


Fiets o.a. langs de volgende highlights;

 • Arènes de Lutece
 • Montparnasse
 • Rue Mouffetard
 • Verschillende kerken en een moskee
 • Jardin du Luxembourg
 • Bastille
 • Place des Vosges
 • Eilanden van Parijs

Studentenfietstour in Parijs


De nummer 1 voor werkweken, scholen en studenten

 • fietstour van 3 uur
 • met een Nederlandstalige gids
 • inclusief fietshuur

Speciaal voor werkweken, scholen en studenten.
Deze studenten fietstour in Parijs is speciaal ontworpen voor studentengroepen. De in Parijs wonende gidsen nemen de studenten mee op een 3 uur durende fietstour en vertellen alles over Parijs dat aansluit bij de interesses en behoeften van de schoolgroep.

De gidsen nemen de groep mee in kleinere groepen, zodat iedereen een leuke tour door Parijs heeft en de gids goed kan verstaan. De studenten fietstour kent een minimum van 20 deelnemers en een maximum van ongeveer 70 per dagdeel.


Fiets o.a. langs de volgende highlights;

 • Educatief én gezellig
 • Eiffeltoren
 • Louvre
 • Leerkrachten gratis
 • De tour is dagelijks beschikbaar
 • Grotere groepen op aanvraag
 • Een top ervaring!

Parijs by Nighttour


Excursie per fiets door prachtig verlicht Parijs

 • fietstour van 3 uur
 • met een Nederlandstalige gids
 • inclusief fietshuur

Parijs staat bekend als 'de Lichtstad'. Baja Bikes laat het je allemaal ‘s avonds ontdekken tijdens de unieke Paris-by-Night Avond Fietstour en beloven dat het een onvergetelijke ervaring zal worden. Niet alleen wordt er gefiets langs de prachtig verlichte monumenten en door de schitterende avenues, maar ook laat Baja Bikes je de leuke plekjes van het Parijse nachtleven zien.
Overal waar de Avond Tour verschijnt krijgen de gasten een staande ovatie van het Parijse publiek. Als klap op de vuurpijl eindig je ook nog eens op de verlichtte Champs Elysees. Een unieke beleving.


Fiets o.a. langs de volgende highlights;

 • Arc de Triomphe
 • Trocadéro / Eiffeltoren
 • Invalides
 • Palais de l’Elysées
 • Place Vendôme
 • Rue de la Paix
 • Opéra
 • Hardrock Café Paris
 • De Seine
 • Ile de la Cité
 • Hotel de Ville
 • Champs Elysee

Fietstour met privégids


Extra vrijheid: fietsen met Nederlandse privégids

 • fietstour van 3 uur
 • met een Nederlandstalige gids
 • inclusief fietshuur

Binnenkort naar Parijs? Boek een Prive fietstour met Nederlandse gids! Volgens echte Parijs-liefhebbers leer je de Stad van de Liefde pas echt kennen aan de hand van een local. Zij kennen de plekken die niet in de reisgidsen staan en waar de Parisienes hun vrije tijd doorbrengen. Dat gaf aanleiding voor Baja Bikes om met Privé Fietstours te starten in Parijs.
De ervaren, Nederlandse gids neemt je mee langs verschillende bezienswaardigheden in Parijs. Iedere groep z’n eigen gids! Mocht je enkele stops willen overslaan of inruilen voor persoonlijke favorieten, geen probleem. Laat het de gids weten.


Fiets o.a. langs de volgende highlights;

 • De Eiffeltoren
 • Notre Dame
 • Les Invalides
 • Pont Neuf
 • Trocadéro
 • Louvre
 • Seine
 • Ile de la Cité
 • Champs Elysees
 • Arc de Triomphe
 • Ecole Militaire
 • Hotel de Ville


Met een boot over de Seine

Diverse mogelijkheden van rondvaarten over Parijs

Gegarandeerd leuk om met kinderen te doen


tikets parijsBestel vooraf de kaartjes voor een leuke boottocht over de Seine.
Ca. 1 uur, met audiogids, o.a. Nederlands

Rondvaart over de Seine

Vedettes de Paris is een begrip, een foto maken van de Seine zonder deze boten is haast niet mogelijk, en hoort eigenlijk vanzelfsprekend bij een bezoek aan Parijs. Tijdens de tour kun je je audioguide aansluiten en krijg je leuke bekende en onbekende verhalen te horen over de geschiedenis van Parijs en de dingen die je onderweg ziet. Je glijdt langs de meest beroemde monumenten van Parijs, o.a. de Eiffeltoren, Musée d'Orsay, Notre Dame, Louvre, etc., etc.


BATOBUS Paris

parijsmijnstad - BatoBus ParijsDe Batobus is een soort bus, maar dan over het water van de Seine.

parijsmijnstad - vaarroute BatoBus ParijsDe boot legt aan op 8 verschillende lokaties aan de seinekade. Je bent dan in de buurt van Eiffeltoren, Musée d'Orsay, Champs Elysées, St. Germain des Prés, Louvre, Notre Dame, Hotel de Ville of het Jardin de Plants. Je kunt dan later weer de tocht hervatten, desnoods op een ander station, want het kaartje is de hele dag geldig. Is zeker met kinderen erg leuk om te doen.

LET OP! De Batobus vaart van begin februari tot eind november, dus de echte wintermaanden niet.

Voor de meest actuele prijzen kun je het beste op de site van Tiqets kijken.


Rondvaart Canal St.-Martin

Adres: Parc de la Villette
Metro: Porte de Pantin, lijn 5


icono-mapa-65tickets parijs

Canal St.-Martin Parijs

Het kanaal is circa 4550 meter lang en loopt van Bassin de la Vilette naar de Place de la Bastille. Via negen sluizen - waaronder vier dubbelsluizen - wordt een niveauverschil van circa 27 meter overwonnen. Reserveren is verstandig. Voor hele kleine kinderen duurt de boottocht van ca. 2,5 uur misschien een beetje lang.


(net) Buiten Parijs

parijsmijnstad - bezienswaardigheden net buiten Parijs

parijsmijnstad - Parc Astérix


Parc Astérix

Adres: Plailly
Afstand: ca. 30km van Parijs
RER: Lijn B3
Meer info: website
icono-mapa-65

Parc Asterix Parijs

Dit pretpark staat in het teken van de Gallische superhelden Astérix en Obélix.
Het park heeft ook hypermoderne pretparkvoorzieningen zoals de achtbaan Tonnèrre de Zeus en de Menhir Express waarbij je in een menhir over een wildwaterbaan gaat. Het park is open van april tot oktober en heeft 28 attracties en een circusshow.

Voor een overzicht van hotels die dicht in de buurt van het park liggen, klik hier

parijsmijnstad - Disneyland Paris


Disneyland Paris

Adres: Marne-la-Vallée
Auto: ca. 40km van Parijs
RER: Lijn A
Meer info: website


icono-mapa-65

Disney Parijs

Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort, ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs. Met meer dan 15 miljoen(!) bezoekers in 2009 is Disneyland Parijs het meest bezochte attractiepark van Europa. Populair bij jong én oud. Het gehele Disneyland Resort Paris is een complex van 19 km² en omvat themaparken, hotels, uitgaans- en winkelgelegenheden, een golfterrein, een RER- en TGV-station en meer.
Disneyland Park is het grootste van de twee themaparken in het resort, zowel in grootte als in bezoekersaantallen. Het park heeft een oppervlakte van ruim 566.000 m² en bestaat uit 5 themagebieden die elk naar een ander thema zijn vormgegeven: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.
Het tweede park, Walt Disney Studios Park, is 27 ha groot en hier staan de film en showbusiness centraal. Net als het Disneyland Park, bestaat het uit themagebieden, die hier "Studio Lots" worden genoemd: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot.

Voor een overzicht van hotels die dicht in de buurt van het park liggen, klik hier

parijsmijnstad - Playmobil Funpark Paris


Playmobil Funpark Paris

Adres: 24 Allée des Jachères, 94260 Fresnes
Auto: ca. 15km van Parijs
RER: Lijn B tot La Croix-de-Berny, vandaar de bus naar Playmobil
Meer info: website
icono-mapa-65

Als sinds 1974 hét speelgoed van de kinderen, al meer dan 2,9 miljard stukjes verkocht…..Playmobil, wie heeft er niet mee gespeeld. Op een kleine 10 kilomer ten zuiden van Parijs ligt het Playmobil Funpark Paris. Groot opgezette onderwerpen van Playmobil als bijvoorbeeld een burcht, schepen, vliegtuigen, bruggen, wild-west, een uitgebreide winkel en nog veel meer maken het voor de kinderen een onvergetelijk moment. Ze mogen uiteraard ook zelf bouwen, er zijn 12 speelplaatsen, wat wil je nog meer.

parijsmijnstad - Versailles


Kasteel Versailles

Adres: Place d'Armes, 78000 Versailles
Auto: ca. 30km van Parijs
RER: Lijn C
Meer info: website
icono-mapa-65

Kasteel Versailles

Op een kleine 30 kilometer van Parijs ligt het vroegere optrekje van de Lodewijks. Geef de kinderen een blik in de geschiedenis van het leven van 'Zonnekoning' Lodewijk XIV en verbaas je over alle pracht en praal. Bezoek de inmens grote tuinen, de vijvers en fonteinen of bekijk jezelf in de spiegelzaal. Châteaux de Versailles is één van de mooiste kastelen van Europa en moet je een keer gezien hebben.

tikets parijsOntdek de diverse opties om het kasteel van Versailles te bezoeken en bestel vooraf een entreekaart via Tiqets, vertrouwd en gemakkelijk.
Ook is er de mogelijkheid om de de drukke autoweg naar Versailles te vermijden, het zoeken naar een parkeerplaatsje (en kosten daarvan) en het lange wachten om een kaartje te kopen. Met of zonder rondleiding of ook leuk, op de fiets.......volop keuze.

parijsmijnstad - France Miniature


France Miniature

Adres: 25 Route Mesnil
Auto: ca. 40km van Parijs
Bus: Lijn 411
Meer info: website
icono-mapa-65

France Miniature Parijs

Op nog geen 40 kilometer buiten Parijs, en goed te combineren met Versailles, ligt het park France Miniature. Dit 5 hectare grote recreatiepark, gebouwd in de vorm van de kaart van Frankrijk, heeft een groot aantal monumenten en steden van Frankrijk op schaal nagebouwd. Eigenlijk zullen niet alleen de kleine, maar ook maar ook de grote mensen onder de indruk zijn.